نشانه‌ها و مهم‌ترین علائم ناراحتی قلبی

نشانه‌ها و مهم‌ترین علائم ناراحتی قلبی


بیماری‌های قلبی و عروقی اصلی‌ترین علت مرگ و میر در سراسر جهان به شمار می‌روند.
نشانه‌ها و مهم‌ترین علائم ناراحتی قلبی را باید بشناسیم تا بتوانیم در بهترین زمان و قبل از خطرناک شدن بیماری از جدی تر شدن آن و عوارضش جلوگیری کنیم.
این بیماری‌ها شامل طیف وسیعی از اختلالات قلب و رگ‌های خونی هستند، از جمله بیماری‌های عروق کرونری، نارسایی قلبی، و فشار خون بالا. شناخت علائم و نشانه‌های زودهنگام این بیماری‌ها می‌تواند به پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی و درمان به موقع کمک کند.

مهم‌ترین علائم ناراحتی قلبی

نشانه ها و علائم ناراحتی قلبی می‌توانند متنوع باشند و بسته به نوع و شدت مشکل قلبی متفاوت باشند. اما برخی از علائم شایعی که ممکن است به مشکلات قلبی اشاره داشته باشند عبارتند از:

1. درد یا فشار در قسمت میانی یا سمت چپ سینه:

درد یا فشار در قفسه سینه می‌تواند یکی از نشانه‌های مشکلات قلبی باشد، به ویژه در صورت وجود فشار یا احساس گرفتگی متمرکز در ناحیه قلبی. این درد ممکن است به صورت درد سینه زیرین، فشار، تنگی یا سوزش حس شود. این علایم معمولاً به عنوان آنژین صدری تشخیص داده می‌شوند که به دلیل کاهش جریان خون به قلب ناشی از فشار بر شریان‌های قلبی است.
اما اگر این درد یا فشار همراه با علائم دیگر مانند تنگی نفس، تعریق بیش از حد، استفراغ، یا درد در بازوها، گردن، شانه‌ها و پشت باشد، احتمالاً به مشکلات قلبی مرتبط است و باید به شدت جدی گرفته شود و فوراً به پزشک مراجعه شود.

2. درد یا فشار در بازوها، گردن، شانه‌ها، پشت و فک:

درد یا فشاری که از قفسه سینه شروع شده و به سمت بازوها، به خصوص بازوی چپ، گسترش یافته باشد، می‌تواند یکی از علائم حمله قلبی باشد. این نوع درد معمولاً به دلیل اختلال در جریان خون به قلب و ایجاد کاهش جریان خون در شریان‌های قلبی رخ می‌دهد.
بسیاری از بیمارانی که حمله قلبی دارند، درد یا فشار را در ناحیه قفسه سینه احساس می‌کنند که به سمت بازوها، گردن، شانه‌ها، پشت یا حتی دنده سراقبال گسترش می‌یابد. این احساس درد ممکن است به صورت تنش‌زا یا سوزشی باشد و ممکن است همراه با علایم دیگری مانند تنگی نفس، تعریق، استفراغ و ضعف عمومی همراه باشد.
بنابراین، اگر شخصی درد یا فشاری در ناحیه قفسه سینه تجربه کرده و این درد به سمت بازوها گسترش یافته باشد، بسیار مهم است که فوراً به مراکز درمانی مراجعه کند و بررسی‌های لازم را انجام دهد، زیرا این ممکن است نشانه یک حمله قلبی باشد که نیازمند بررسی و درمان فوری است.

مطالعه مقاله   پیشگیری از بیماری‌های قلبی

رزرو نوبت رایگان مشاوره از کلینیک بهترین دکتر فوق تخصص قلب و عروق

دریافت نوبت ویزیت پزشک متخصص قلب و عروق

3. ضعف یا خستگی ناشی از فعالیت فیزیکی:

افرادی که مشکلات قلبی دارند ممکن است به سرعت خسته شوند و احساس ضعف کنند حتی با انجام فعالیت‌های روزمره.

4ضربان نامنظم قلبی:

ضربان نامنظم قلبی یکی از علائمی است که ممکن است به وجود مشکلات قلبی اشاره داشته باشد. زمانی که قلب نامنظم کار می‌کند، به این وضعیت تاکید می‌شود که الگوی ضربان قلب، معمولی نیست و می‌تواند تغییراتی در میزان ضربان و یا زمانبندی آن داشته باشد. این نامنظمی ممکن است به صورت زیر رخ دهد:

1. تاکی‌کاردی: زمانی که قلب با سرعت بیشتر از حالت معمول کار می‌کند. این می‌تواند باعث احساس ضربان قلب سریع و نامنظم شود.

2. برادی‌کاردی: در این حالت، قلب با سرعت کمتر از حالت معمول کار می‌کند و ضربان قلب آرام و نامنظم است.

ضربان نامنظم قلبی ممکن است به صورت موقت و زمانی رخ دهد، مانند زمانی که بدن به وضعیت استراحت بیشتری نیاز دارد یا در زمان استفاده از مواد محرک مانند قهوه یا سیگار. اما زمانی که این نامنظمی به صورت پایدار و مداوم رخ دهد، ممکن است نشانه مشکلات قلبی جدی باشد و نیاز به ارزیابی و درمان توسط پزشک داشته باشد.

مهم‌ترین نکته این است که اگر شما یا کسی دیگری احساس کنید که قلب با سرعت بیشتری یا نامنظم کار می‌کند، بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کنید تا علت این نامنظمی را مشخص کرده و درمان مناسب را شروع کنید.

5. احساس تنگی نفس

احساس تنگی نفس یکی از علائم مهم مشکلات قلبی است و ممکن است به دلیل عدم عملکرد صحیح قلب در ارسال اکسیژن به بدن رخ دهد.
زمانی که قلب به درستی کار نمی‌کند، می‌تواند توزیع نامنظمی از خون به بدن ایجاد کند، که می‌تواند منجر به احساس تنگی نفس شود. در ضمن، تنگی نفس ممکن است ناشی از انسداد یا ضعف شریان‌های ریه نیز باشد که می‌تواند به نقصان در تامین اکسیژن به بدن منجر شود.

تنگی نفس ممکن است به صورت احساس نفس کوتاه، سختی در تنفس، یا احساس فشار در قفسه سینه همراه باشد
. این علائم می‌توانند از طریق فعالیت‌های روزمره یا حتی در استراحت اتفاق بیافتند و ممکن است با علائم دیگر مانند درد سینه، ضربان نامنظم قلبی، تعریق بیش از حد و ضعف عمومی همراه باشند.

مطالعه مقاله   تفاوت تست ورزش و اکو قلب

به هر حال، اگر تنگی نفس به صورت ناگهانی و شدید ایجاد شود یا همراه با درد سینه، تاریکی در دید، یا سرگیجه باشد، باید فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنید، زیرا ممکن است نشانه یک حمله قلبی یا وضعیت اورژانسی دیگر باشد.

6. احساس تعریق ناگهانی: خصوصاً هنگام استراحت یا در زمانی که بدن به اندازه کافی فعال نیست.

احساس تعریق ناگهانی، به خصوص اگر در زمانی که بدن به اندازه کافی فعال نیست اتفاق بیافتد، می‌تواند نشانه مشکلات قلبی باشد. زمانی که قلب به درستی کار نمی‌کند، ممکن است سیستم عصبی بدن به شکل نامنظمی فعال شود که می‌تواند به افزایش تعریق و حس گرمی ناگهانی منجر شود.

اگر این احساس تعریق ناگهانی به همراه علائم دیگری نظیر درد سینه، تنگی نفس، ضربان نامنظم قلبی یا سایر علائم مشکوک دیگر همراه باشد، باید به شدت جدی گرفته شود و فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنید.

احساس تعریق ناگهانی ممکن است ناشی از دیگر عللی همچون تنش، استرس، یا حتی تغییرات در دمای محیط باشد، اما همیشه بهتر است به احتیاط عمل کرده و در صورت اطمینان، با پزشک کاردیولوژیست مشورت کنید تا علت این احساس را ارزیابی کند و در صورت لزوم، تشخیص و درمان مناسب را تجویز کند.

7. استفراغ: مخصوصاً در زنان، استفراغ ممکن است یکی از علائم ناراحتی قلبی باشد.

استفراغ می‌تواند یکی از علائم ناراحتی قلبی باشد، به خصوص در زنان. این علامت ممکن است ناشی از مشکلات قلبی مانند آنژین صدری یا حمله قلبی باشد.
زمانی که قلب به درستی عمل نمی‌کند و جریان خون به سایر اعضای بدن به طور کافی ارسال نمی‌شود، این ممکن است باعث ایجاد استرس و فشار بر سیستم گوارشی شود که می‌تواند به استفراغ منجر شود.

زنان ممکن است در مواقعی که دچار مشکلات قلبی هستند، علائم ناگهانی نظیر استفراغ را تجربه کنند.
این امر می‌تواند به دلیل تفاوت‌های جنسیتی در علایم حمله قلبی باشد، زیرا گاهی علایم حمله قلبی در زنان متفاوت از مردان باشد و ممکن است به عنوان استفراغ، خستگی غیرمعمول، تنگی نفس و درد در دستهای و پشت شناخته شوند.

بنابراین، اگر شما یا کسی دیگر علائم ناراحتی قلبی نظیر استفراغ را تجربه کنید، بهتر است فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنید تا امکان تشخیص دقیق و درمان مناسب فراهم شود.

8. احساس اضافه وزن:

افراد ممکن است احساس کنند که به طور ناگهانی وزن بیشتری دارند بدون اینکه دلیل مشخصی برای آن وجود داشته باشد.

9- خروپف (Snoring)

خروپف طبیعی است و ممکن است در بسیاری از افراد هنگام خواب رخ دهد. اما خروپف ناگهانی و غیرمعمول با صدای بلند می‌تواند نشانه‌ای از مشکلاتی مانند آپنه خواب باشد، که در واقع ناهنجاری در تنفس هنگام خواب است.

آپنه خواب باعث می‌شود هنگام خواب، تنفس شما به طور مکرر و به مدت کوتاهی قطع شود یا کاهش یابد. این موضوع می‌تواند باعث اختلال در آرامش خواب و در بلند مدت، مشکلات سلامتی مانند افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی-عروقی یا مشکلات تنفسی شود.

مطالعه مقاله   نقش ژنتیک در بیماری‌های قلبی: تحلیلی بر آمار و ارقام

اگر خروپف شما به صورت غیرمعمول و با صدای بلندی رخ دهد و همراه با علائمی نظیر خستگی روزانه، خواب آلودگی در طول روز، صداهای خفیف یا نفس‌های ناقص هنگام خواب شما یا اختلال در تمرکز و حافظه باشد، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
او ممکن است شما را به یک مطب متخصص خوابناک (Polysomnography) ارجاع دهد تا مشکل شما تشخیص داده شود و درمان مناسبی تجویز کند.
همچنین باید توجه داشت که برخی افراد ممکن است علائم ناراحتی قلبی را تجربه نکنند ولی مشکلات قلبی داشته باشند.
اگر شما یا کسی که شما در موردش نگران هستید علائمی از این دست را تجربه می‌کنید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

آمار و ارقام

– بر اساس تحقیقات، بیماری‌های قلبی و عروقی بیش از 17.9 میلیون مرگ سالانه در سراسر جهان را تشکیل می‌دهند، که حدود 31% از کل مرگ و میرها را شامل می‌شود.
– حدود 85% از این مرگ‌ها به دلیل حمله قلبی و سکته مغزی است.
– سبک زندگی و عوامل خطر شامل تغذیه نامناسب، عدم فعالیت بدنی، استعمال دخانیات و مصرف الکل است.

عوامل خطر

– فشار خون بالا: یکی از قابل توجه‌ترین عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی.

… و فشار خون را افزایش دهد.
– چاقی: افزایش وزن یا چاقی، خطر فشار خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.
– دیابت: داشتن قند خون بالا به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.
برای کاهش ، کنترل و پیشگیری نشانه‌ها و مهم‌ترین علائم ناراحتی قلبی مهم است که نکات بالا را رعایت کنید و در صورت بروز هرگونه علائم و یا نشانه ای از بیماری های قلبی به بهترین پزشک قلب و عروق مراجعه کنید تا از سلامت عملکرد قلب مطمئن شوید.

شناخت نشانه‌ها و مهم‌ترین علائم ناراحتی قلبی
شناخت نشانه‌ها و مهم‌ترین علائم ناراحتی قلبی

پیشگیری و کنترل نشانه‌ها و مهم‌ترین علائم ناراحتی قلبی

پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی و عروقی از طریق تغییرات سبک زندگی و در صورت نیاز، درمان دارویی امکان‌پذیر است.
از آنجایی که پیشگیری همیشه بهتر و کم هزینه تر از درمان است اگر سابقه بیماری قلبی دارید و یا فردی از اعضای خانواده شما نشانه‌ها و مهم‌ترین علائم ناراحتی قلبی دارد بهتر است چک آپ و رجوع به دکتر فوق تخصص قلب را جدی بگیرید و با تجویز پزشک اکو قلبی و یا نوار قلب انجام دهید.
در کلینیک فوق تخصصی قلب و عروق سپید ، راهکارهای پزشکی برای مدیریت نشانه‌ها و مهم‌ترین علائم ناراحتی قلبی توسط دکتر فوق تخصص قلب و عروق همراه با دستیاری هوش مصنوعی انجام می شود.

آنچه در این مقاله خواندیم

بیماری‌های قلبی و عروقی ممکن است ترسناک به نظر برسند، اما با دانستن علائم و نشانه‌ها، شناخت عوامل خطر و اتخاذ تغییراتی در سبک زندگی، می‌توان به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش داد.
در خلاصه، علائم ناراحتی قلبی ممکن است شامل درد یا فشار در قفسه سینه، گسترش درد به سمت بازوها، تنگی نفس، ضربان نامنظم قلبی، احساس تعریق ناگهانی، استفراغ و حتی خروپف با صدای بلند باشند.
این علائم ممکن است به صورت ناگهانی و شدید یا به طور تدریجی ظاهر شوند. در هر صورت، اگر این علائم را تجربه می‌کنید، بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کنید تا علت آنها مشخص شود و درمان مناسبی تجویز شود. علائم قلبی نباید اهمیت کمی داده شود، زیرا تشخیص و درمان زودرس می‌تواند جان را نجات دهد و از ایجاد مشکلات جدی‌تر جلوگیری کند.

شماره تماس مشاوره رایگان :
۰۹۱۲۰۱۶۵۷۰۳
۰۲۱۸۸۰۷۰۴۴۶
۰۲۱۸۸۰۹۰۵۸۳
۰۲۱۸۸۵۹۶۳۲۵

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *